Oszd meg ezt a cikket

 

Migránsok, köztük gyerekek ülnek az Egyesült Államok felé tartó áruvonat tetején

Ennyit a „The Beast” leállításáról!

Megdöbbentő felvételeken több száz migráns özönlik át a déli határon, miután elhagyták a „The Beast” néven ismert tehervonatot.

Az elmúlt hetekben a menekültek elárasztották őket a határőrök, és a texasi Eagle Pass kisváros a válság epicentrumává vált, mivel az elmúlt 10 napban több mint 11 500 ember özönlött be.

Sokan utaztak a határhoz Mexikó legnagyobb vasúti hálózatán, a „The Beast” néven, ami további vitákat váltott ki, miután számos halálesetről és sebesülésről számoltak be a hajót zsúfolásig megtöltő menedékkérőktől .

Pénteken Juan Mendoza Diaz újságíró X-nek – korábban Twitternek – megosztott felvételein  több száz ember vonult be a kora reggeli órákban fáklyafényben.

Miközben a kamera a migránsokon pásztázta, sokan mosolyogtak és integettek – Diaz pedig azt mondta, hogy a vonattal érkeztek, annak ellenére, hogy a mexikói tisztviselők bejelentették, hogy a héten a „The Beast” részben leállítják a problémákat.

A válság péntek éjszaka eszkalálódott, mivel legalább három tuberkulózisos esetet jelentettek a migránsok körében a texasi El Pasóban – csaknem 500 mérföldre az Eagle Passtól .

A migránsok által bejelentett beismerés, miszerint vonaton mentek Texasba, azután történt, hogy a „The Beast”-et állítólag részben leállították, miután féltucat ember meghalt vagy megsérült a rakományon.

Lenyűgöző képeken látható az elmúlt hetekben migránsokkal zsúfolt hatalmas vonat. Több százan ujjongtak, amikor a  vonat oldalaiba kapaszkodtak ezen a héten, amikor elindultak a mexikói Zacatecas városból, miközben az észak felé tartott a 750 mérföldes úton a határig.

Hétfőn legalább nyolcezer illegális migránst fogtak el a határon.

Miközben a könyörtelen migránshullám továbbra is özönlik az Egyesült Államokba, oda-vissza feszültség tört ki a Biden-kormányzat és a texasi tisztviselők között, akik az elnököt kritizálják a cselekvés hiánya miatt.

Rolando Salinas, Eagle Pass polgármestere lecsapott Bidenre csütörtökön , miután a beözönlés pusztította a mindössze 29 ezres városát, és azt tapasztalta, hogy a "rablás és az erőszak" megugrott, mióta a menekültek sújtották a közösséget.

Az elmúlt 10 napban több mint 11 500 migráns árasztotta el a várost, ez a szám továbbra is szárnyalni fog, mivel a válság nem mutatja a lassulás jeleit.

A helyzet romlása miatt lenyűgöző képek születtek a feldolgozásra váró bevándorlókról, miközben a texasi határőrök borotvadróthoz folyamodtak a hullám csökkentésére.

Szemöldökfelhúzó képeken láthatták a családokat, akiket az elmúlt napokban átsegítettek a borotvadróton, sokan nehéz terepen mentek át, és átgázoltak a Rio Grande folyón abban a reményben, hogy eljutnak az Egyesült Államokba.

Folytatás…


Ha tetszett ez a cikk, talán fontolóra vehetné, hogy adományozzon a Pokol a Földön számára. Szerkesztőink teljesen önkéntesen dolgoznak. Olvasóinktól függ, hogy rendszeres vagy egyszeri befizetésekkel segítsék munkánkat.
Adományozni itt lehet. Köszönjük.


Oszd meg ezt a cikket

 

 

Hozzászólás írása

 

Feliratkozás hírlevélre

Több olyan hírre vágyik, amelyeket a fősodratú médiában eltitkolnak?

Névnap

2023. december 1. péntek
Elza

Holnap
Melinda, Vivien
napja lesz.
Top