Oszd meg ezt a cikket

 

New York a hagyományos rendőröket robotzsarukkal váltja fel

Eric Adams, New York polgármestere bemutatta új rendőri kezdeményezését, amely szerinte a hagyományos rendőröket egy olcsóbb és halálosabb alternatívával - a robotzsarukkal - fogja helyettesíteni.

Adams polgármester, aki egy alkalommal iróniátlanul kijelentette, hogy "a Nagy Testvér megvéd téged", pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a New York-i rendőrség a gyilkos robotok bevezetését tervezi, hogy New Yorkot biztonságosabb hellyé tegye a törvénytisztelő polgárok számára.

https://twitter.com/i/broadcasts/1lPKqbEyWvAGb

A Knightscope K5-nek becézett félautonóm robot tömege 400 kiló, és óránként három mérföldes sebességgel képes haladni. A K5-öt Adams úgy jellemezte, hogy "nem egy könnyű eset". Ez a sajtótájékoztatón egyértelműen bebizonyosodott, amikor a polgármester többször is sikertelenül próbálta feldönteni a robotot.

Az Infowars.com beszámolója: Ez a debütálás azonban aggodalmak hullámát váltotta ki a magánélet védelmével és a megfigyelésre való látszólagos hajlammal kapcsolatban. Alexandria Ocasio-Cortez New York-i kongresszusi képviselőnő "kerekeken guruló adatvédelmi katasztrófáknak" nevezte a robotokat.

A kezdeményezést stratégiai megközelítésként pozícionálják a biztonsági intézkedések fokozására. A kritikusok szerint azonban ez a magánéletre mért potenciálisan végzetes csapás gyújtogatását szimbolizálhatja.

A rendfenntartás e technológiai kiegészítésével kapcsolatos aggodalmak továbbra is felerősödnek, különösen azok részéről, akik a polgári szabadságjogok védelmezői. Úgy vélik, hogy az ilyen intézkedések túlzott felügyeletet jelentenek, amely könnyen átcsúszhat egy jármű intenzív megfigyelésébe.


Ha tetszett ez a cikk, talán fontolóra vehetné, hogy adományozzon a Pokol a Földön számára. Szerkesztőink teljesen önkéntesen dolgoznak. Olvasóinktól függ, hogy rendszeres vagy egyszeri befizetésekkel segítsék munkánkat.
Adományozni itt lehet. Köszönjük.


Oszd meg ezt a cikket

 

 

Hozzászólás írása

 

Feliratkozás hírlevélre

Több olyan hírre vágyik, amelyeket a fősodratú médiában eltitkolnak?

Névnap

2023. december 1. péntek
Elza

Holnap
Melinda, Vivien
napja lesz.
Top