Oszd meg ezt a cikket

 

A This Week in the Guardian utódja a This Week in the New Normal heti táblázatunk az autokrácia, a tekintélyelvűség és a gazdasági szerkezetváltás előrehaladását mutatja be szerte a világon.

1. Klíma A bírósági ügy megváltoztatja a helyzetet

Három évvel ezelőtt hat portugál tinédzser, „klímaaktivista” történetével foglalkoztunk, akik 33 nemzet (az EU, Törökország, Norvégia, Svájc, Oroszország, az Egyesült Királyság és Ukrajna) kormányát próbálták beperelni, mert nem teljesítették az ajánlott kibocsátási célokat. .

Az ügyet a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága tárgyalta, és nyilvánvalóan egy PR-mutatvány volt, amely soha nem vezetett sehova.

Ez három éve volt, és most újra a címlapok között szerepel . Az az érdekes, hogy a dolgok hogyan változtak. Először is, a vádlottak száma 33-ról 32-re csökkent, Ukrajnát pedig meglehetősen nyilvánvaló okokból lopva levették az éghajlati rosszak listájáról.

Másodszor, az üzenetküldés megváltozott.

2020-ban, amikor a „tudományban való bizalom” kulcsfontosságú volt, az akkor 12 éves André Oliveira ezt mondta újságíróknak:

A legjobban azt szeretném, ha az európai kormányok azonnal megtennék azt, amit a tudósok szerint a jövőnk védelme érdekében szükséges

Most, amikor az éghajlatváltozást közegészségügyi problémának nevezik át, ezt mondja:

Portugáliában ezen a nyáron hőhullámokat tapasztaltunk, amelyek egyre rosszabbak. Korlátozottá válik az a képességünk, hogy bármit megtegyünk, hogy éljük az életünket. Az éghajlati válság hatással van testi és lelki egészségünkre; hogy nem félsz?"

Nem tudom, ki írja az anyagát, de a pulzuson van az ujjuk.

2. Merre tart a bolti lopási válság?

Áprilisban ( This Week in the New Normal #63 ) foglalkoztunk az Egyesült Államok állítólagos „kifosztási válságával”, amely során a közösségi médiában készült videók a nagy márkaboltok kifosztásáról „vírusos” állapotba kerültek. A bemutatott megoldás az volt, hogy az olyan üzletek, mint a Target és a CVS, elkezdjék minden árujukat kódaktivált ajtók mögé zárni.

Ez egy folyamatban lévő kampány az Atlanti-óceán mindkét partján.

Ezen a héten sok tudósítás látott napvilágot az Egyesült Királyság feltételezett „bolti lopási válságáról”. Az olyan lapok, mint a Telegraph azt mondják, hogy a bolti tolvajokat le kell lőni, az olyan lapok pedig, mint a Guardian, azt mondják, hogy mindez a toryk hibája. De mindkét fél egyetért abban, hogy ez egy olyan probléma, amelyre megoldásra van szükség. A „Független Kiskereskedők Szövetsége” segítséget kér a kormánytól a helyzet „kezeléséhez” .

Eközben az Egyesült Államokban arról számolnak be, hogy a „bolti lopási válság” „veszélyessé válik a dolgozókra” .

Mit jelenthet ez valós értelemben?

Új törvények a CCTV kamerákkal kapcsolatban? Digitális azonosító szükséges a vásárláshoz? Valami új szörnyű jogszabály?

Figyeld ezt a helyet.

3. Idegen testek bemutatása a mexikói kongresszusnak

Igen, komolyan.

Kezdem elegem lenni az UFO-król való írásból, hogy őszinte legyek. Ez egymás után két hete szerepel a TWitNN-ben.

A múlt hónapban az Egyesült Államokat tükrözve, a mexikói kongresszus szeptember 13-tól megtartotta saját „UFO-meghallgatását” .

A meghallgatás részeként a Kongresszusnak két kiszáradt „idegen holttestet” ajándékozott az UFO-rajongó Jaime Maussan.

Ha kíváncsi a részletekre, olvassa el róluk a Reuters e cikkét .

A hírértékű történet itt nem maguk a holttestek – mindig van valaki egy modellel, döglött mosómedvével vagy valamivel, aki azt állítja, hogy egy szörnyeteg vagy egy földönkívüli – hanem az, hogy bemutatták a Kongresszus előtt, és potenciálisan komolyan vették.

Egyébként itt van az egyik teljesen 100%-ban valódi, teljesen nem hamis halott földönkívüli…

BÓNUSZ: A hét borzalma

Az Apple legújabb „Apple Watch” (nem tudom, miért nem az iWatch, de ez más kérdés) promóciója… csodálatos. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, aki eladja az órát a „Mother Nature”-nek (aki természetesen nagydarab fekete nő), azt állítva, hogy „100%-ban szénsemleges”.

Felejtsd el az üzenetküldést, felejtsd el a beépített elavulással kapcsolatos kifogásokat, felejtsd el, hogy a „karbonsemleges” egy értelmetlen átverés… és legyen szemtanúja a puszta zűrzavarnak:

Nem minden rossz…

Egy jót nevetni, íme egy „szakértő” asztrofizikus, aki azt állítja, hogy egy lyuk a tengerparton egy apró aszteroida becsapódás, pedig valójában csak néhány srác által ásott lyuk:

https://twitter.com/i/status/1702322574951354566

Egy másik (potenciálisan) jó hír, hogy a BBC arról számol be , hogy a készpénzes fizetések növekszenek, a készpénzellenes propaganda özöne ellenére (bár lehet, hogy ez visszaszorul, lásd a TWitNN jelen számát).

*

Mindez egy elég hektikus hétről árulkodott az új, normális közönség számára, és meg sem említettük, hogy a Wall Street Journal az első „fekete női milliárdost” dicséri, vagy David Mitchellt – egy bőr könyökfoltos pulóver megszemélyesítőjét –, aki hirtelen felkapcsolta a tüzet. a készpénz nélküli társadalom .

Rengeteg változás van a levegőben, sok napirend van készülőben, ha olyan címet, cikket, bejegyzést vagy interjút lát, amelyről úgy gondolja, hogy az idők jele, tegye közzé a megjegyzésekben, írjon nekünk e-mailt vagy ossza meg a közösségi oldalon média, és a következő kiadáshoz adjuk.


Ha tetszett ez a cikk, talán fontolóra vehetné, hogy adományozzon a Pokol a Földön számára. Szerkesztőink teljesen önkéntesen dolgoznak. Olvasóinktól függ, hogy rendszeres vagy egyszeri befizetésekkel segítsék munkánkat.
Adományozni itt lehet. Köszönjük.


Oszd meg ezt a cikket

 

 

Hozzászólás írása

 

Feliratkozás hírlevélre

Több olyan hírre vágyik, amelyeket a fősodratú médiában eltitkolnak?

Névnap

2023. december 1. péntek
Elza

Holnap
Melinda, Vivien
napja lesz.
Top