Oszd meg ezt a cikket

 

A legújabb hírek nem hagynak kétséget: Mark Zuckerberg el akar kerülni mindent, ami "kemény hírnek" minősülhet az új virtuális "biztonságos térben".

Zuck új "Twitter-gyilkos" alkalmazása a múlt héten vezette be új, orwelli keresési funkcióját az amerikai felhasználók számára, valamint más nyugati propagandazónákban, köztük az Egyesült Királyságban, Kanadában, Mexikóban és Indiában.

A COVID-dal kapcsolatos kifejezésekre való keresés egy felugró linket generált az igazság tényleges minisztériumának, a híres Betegségellenőrzési és Megelőzési Központnak (CDC) a weboldalára.

Ismét az állami és vállalati érdekek összefonódása, azaz a fasizmus.

Hihetetlenül pimasz...

Bryan Jung az Epoch Times-tól jelenti...

A Twitter legújabb versenytársa, a Meta, a Threads kemény kritikával szembesül, amiért blokkolja a világjárvánnyal kapcsolatos kifejezések, köztük a vakcinák keresési eredményeit.

Az új szöveges platform, amely az Instagramhoz kapcsolódik, a múlt héten vezette be új keresési funkcióját, ami egy fontos lépés afelé, hogy egyenlőbbé váljon az X-szel, a korábbi Twitterrel.

A Threads júliusi megjelenése után a Meta az elmúlt hetekben több, nagyon szükséges frissítést is bevezetett, köztük a kért asztali verziót és a felhasználói keresési funkciókat.
A legutóbbi frissítést követő 24 órán belül azonban a közösségi médiaóriás ellentmondásba keveredett, mivel az új keresési funkció használhatatlannak bizonyult azok számára, akik a COVID-19-hez kapcsolódó posztokat akartak keresni - számolt be a The Washington Post.

A szálak felhasználói megdöbbenve tapasztalták, hogy a keresési eredmények blokkolva vannak

Sok felhasználó felháborodott, amikor a Threads-on a "COVID" és a "vakcinák" témakörökhöz kapcsolódó tartalmak keresése üres képernyővel és egy felugró ablakkal találkozott, amely a Centers for Disease Control and Prevention weboldalára irányította őket.

"A Zuck úgy bánik a felhasználókkal, mint a gyerekekkel. Ő dönti el, hogy mit lássanak és miről beszéljenek. Ez önmagában elég ok arra, hogy elutasítsuk a Threads-t és elfogadjuk az X-et" - írta Michael Robertson, egy tech-vezérigazgató az X-en közzétett bejegyzésében.

A Meta egy sajtóközleményben megerősítette a keresési irányelvek korlátozását, mondván, hogy a szöveges platform egyelőre megakadályozza, hogy a felhasználók olyan szavakra keressenek, amelyek "érzékeny" posztokat hozhatnak fel.

"A keresési funkció átmenetileg nem ad találatokat olyan kulcsszavakra, amelyek potenciálisan érzékeny tartalmakat jeleníthetnek meg" - áll a közleményben.

"Az emberek a jövőbeni frissítésekben kereshetnek majd olyan kulcsszavakra, mint például a 'COVID', amint megbizonyosodunk az eredmények minőségéről".

A Meta elismerte, hogy a Threads szándékosan blokkol más kifejezéseket, de nem volt hajlandó listát adni ezekről.

A The Washington Post keresése során kiderült, hogy a "sex", "nude", "gore", "pornó", "coronavirus", "vaccines" és "vaccination" szavak is a blokkolt kifejezések között voltak.

Egészségügyi szakértők elítélik a cenzúrát

Közegészségügyi szakértők és dolgozók is kritizálták a vállalat döntését, és a The Postnak azt mondták, hogy az időzítés rosszul történt, különösen a közelmúltban felerősödő vírusfertőzésről szóló jelentések közepette.

"A cenzúra nem működik. A téves információk még mindig terjednek kódneveken és más platformokon. A technológiai cégeknek valódi megoldásokba, például moderálásba/oktatásba kellene befektetniük" - írta Lucky Tran, a Columbia Egyetem tudományos kommunikációért felelős igazgatója az X-en közzétett bejegyzésében.

Tran úr korábban azt mondta a The Postnak, hogy a COVID-ra vonatkozó keresések cenzúrázásáról szóló döntés megnehezíti a közegészségügyi szakértők és a közegészségügyben dolgozók számára, hogy fontos információkat juttassanak el a nyilvánossághoz arról, hogyan védekezhetnek.

Az Egyesült Államokban a CDC szerint a múlt héten közel 16 százalékkal nőtt a kórházi esetek száma, és július óta folyamatosan emelkedik, de kevesebbet, mint egy évvel ezelőtt ugyanezen a héten.

A CDC statisztikái azt mutatják, hogy a vírus okozta halálesetek száma kevesebb mint negyede a 2022-es év azonos időszakában tapasztaltaknak.

Az ügynökség szerint a vírus megbetegedései valószínűleg a tél folyamán is folytatódnak.

Dr. Anthony Fauci, a Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségkutató Intézet korábbi igazgatója az ABC "This Week" című műsorában a hétvégén azt mondta, hogy a lakosság immunitásának jelenlegi szintjét tekintve "valószínűleg kicsi az esélye annak, hogy ez az esetek és kórházi kezelések elsöprő rohamát jelentse".

Eközben az FDA szeptember 11-én jóváhagyta a COVID-erősítők újabb körét, amelyek várhatóan az elkövetkező napokban válnak elérhetővé.

Az új Meta platform elindítása óta csökken a felhasználók száma

A Meta bizonyos keresőkifejezések blokkolásáról szóló döntése jól mutatja, hogy a Meta nem kíván a platformján "kemény híreknek" minősülő témákat ösztönözni.

"A politika és a kemény hírek elkerülhetetlenül megjelennek majd a Threads-en - bizonyos mértékig az Instagramon is megjelentek -, de nem fogunk semmit sem tenni, hogy bátorítsuk ezeket a vertikális témákat" - írta idén nyáron Adam Mosseri, az Instagram vezetője, aki nagy szerepet játszott a Threads elindításában.

Ugyanakkor a Twitter valós idejű hírek és információk megosztásának képessége döntő fontosságú volt a felemelkedéséhez, és továbbra is az egyik legfontosabb funkciója.

A Pew Research Center 2021-es felmérése szerint 10-ből 4 amerikai azt mondta, hogy a közösségi média fontos hírforrás a COVID-19 vakcinával és vírussal kapcsolatos hírek tekintetében.

Amióta a Threads nyáron elindult, hogy kihasználja a felhasználók egy részének csalódottságát az X-szel kapcsolatban, miután azt Elon Musk átvette, a platform azóta nem tudta fenntartani a lendületét.

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg az indulás után azzal dicsekedett, hogy az éles indulást követő öt napon belül 100 millió új regisztrációt tudott szerezni.

A Similarweb techblog szerint azóta az alkalmazásszolgáltatáson eltöltött idő 85 százalékkal csökkent az elmúlt hónapban.

"A szálak a hétvégén elérték a 100 millió regisztrációt. Ez nagyrészt organikus kereslet, és még sok promóciót sem kapcsoltunk be. El sem hiszem, hogy még csak 5 nap telt el!" mondta Zuckerberg úr egy akkori bejegyzésében.

"A múlt héten kezdtük el a kulcsszavas keresés bevezetését a szálakhoz további országokba. A keresési funkció átmenetileg nem ad találatokat olyan kulcsszavakra, amelyek potenciálisan érzékeny tartalmakat mutathatnak. Az emberek a jövőbeni frissítésekben kereshetnek majd olyan kulcsszavakra, mint például a 'COVID', amint megbizonyosodunk a találatok minőségéről" - mondta a Meta szóvivője az Epoch Timesnak.

 


Ha tetszett ez a cikk, talán fontolóra vehetné, hogy adományozzon a Pokol a Földön számára. Szerkesztőink teljesen önkéntesen dolgoznak. Olvasóinktól függ, hogy rendszeres vagy egyszeri befizetésekkel segítsék munkánkat.
Adományozni itt lehet. Köszönjük.


Oszd meg ezt a cikket

 

 

Hozzászólás írása

 

Feliratkozás hírlevélre

Több olyan hírre vágyik, amelyeket a fősodratú médiában eltitkolnak?

Névnap

2023. december 1. péntek
Elza

Holnap
Melinda, Vivien
napja lesz.
Top